Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona cukinia w bułce tartej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona cukinia w bułce tartej

Cukinię obieramy i kroimy w plasterki. Obtaczamy każdy plasterek w roztrzepanym jajku, a następnie w wymieszanej z solą i pieprzem bułce tartej. Każdy krążek smażymy na chrupko na rozgrzanym oleju. Gdy cukinia będzie chrupiąca zdejmujemy ją na ręcznik papierowy, aby osączyć nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:25
Lubię i robię.
Bernadeta1 17.10.2012 20:29
bardzo dobre też tak robię
Emilia22 29.07.2011 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak