Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w panierce z sosem czosnkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2
skrzydełka 2
sól
pieprz
panierka do drobiu pikantna
jogurt naturalny 1 mały kubeczek
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w panierce z sosem czosnkowym

Robimy sos. Jogurt mieszamy z przyprawą. Sos podajemy razem z mięsem. Każde udko i skrzydełko dzielimy na dwie połówki. Gotujemy do miękkości, ( można na nich ugotować rosół). jednak mięso nie powinno być rozgotowane. Mięso studzimy i osuszamy. Panierkę mieszamy z solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obtaczamy dokładnie w panierce. Smażymy na chrupko z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:24
Syte jadło.
daria2911 10.04.2012 21:04
uwielbiam kurczaka w panierce
jolita 30.07.2011 09:18
super
agata1722
agata1722 29.07.2011 13:37
czas wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak