Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kapustą włoską i kiełbaskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki średnie 0,5 kg
kapusta włoska 1 szt
małe marchewki 7 szt
kiełbaski cienkie 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz 4 łyżki
bulion 2 szklanki
boczek 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kapustą włoską i kiełbaskami

Ziemniaki obieramy, opłukujemy i obgotowujemy przez ok. 10 min.Kapustę oczyszczamy i przekrawamy na pół. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy z kapustą na osolony wrzątek, gotujemy ok. 10 min, odsączamy. Liście kapusty rwiemy na kawałki. Marchewki obieramy i opłukujemy.W naczyniu żaroodpornym rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu, wrzucamy kapustę z boczkiem, marchewki, ziemniaki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy bulion. Pieczemy ok. 60 min w piekarniku w 170 stopniach C. Na 20 min przed końcem pieczenia do kapusty dodajemy obsmażone na pozostałym tłuszczu kiełbaski pokrojone na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 03.01.2012 22:24
superrr
halinka1011 29.07.2011 08:23
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak