Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka na pikantnie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
sos sojowy 50 ml
oliwa 50 ml
limonka 1 szt.
papryczka chili 1 szt.
czosnek 2 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka na pikantnie

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Przełożyć do szklanego naczynia. Dodać sos sojowy, oliwę z oliwek, sok wyciśnięty z limonki, posiekane ząbki czosnku i papryczkę chili oraz przyprawy. wymieszać, przykryć folią spożywczą i wstawić na noc do lodówki.

Przełożyć całość na patelnię. Smażyć filet z kurczaka na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 12.08.2011 23:07
Pycha, pycha i jeszcze raz pycha...
Nina7 07.08.2011 19:06
lubię kurczaka na pikantnie
m1monika 30.07.2011 11:30
ale apetycznie wygląda
Emilia22 29.07.2011 09:31
palce lizać
halinka1011 29.07.2011 08:22
świetny przepis
pawel6 29.07.2011 00:11
Coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak