Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na biszkoptowym spodzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopciki 1 paczka
dżem morelowy 1 słoik
żółtko jajek 10 szt
białko 5 szt
cukier puder 1,5 szklanki
masło 125 dag
cukier waniliowy 1 szt
masza manna 3 łyżki
sól 1 szczypta
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
biały ser 1 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na biszkoptowym spodzie

Ser dwukrotnie mielimy w maszynce. Masło z cukrem pudrem dokładnie ucieramy a następnie dodajemy na przemian po jednym żółtku i porcji sera. Do gotowej masy dodajemy kaszkę manną i ubitą pianę z białek. Delikatnie, dokładnie mieszamy. Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę wykładamy na spodzie biszkoptami. na biszkptach kładziemy dżem morelowy a na nim masę serową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy ok. 70 min. Wyjmujemy gdy wierzch się zrumieni a boki lekko będą odchodzić od blaszki.Gotowe wystygnięte ciasto mozemy polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.03.2013 21:01
serniczki są pyszne
1j1o1l1a1 29.07.2011 10:44
apetyczny serniczek
Nina7 29.07.2011 00:19
Ale pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak