Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do barszczu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebule 2 sztuki
olej 5 łyżek
sól
pieprz
mąka 2 szklanki
żółtko jajek 3 sztuki
woda kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barszczu

Ciasto: z mąki, żółtek i wody zagnieść ciasto. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na patelni. Pieczarki drobno pokroić dodać do cebuli. Doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć aż wyparuje woda. Cały czas mieszać. Pozostawić do ostudzenia. Ciasto rozwałkować, pokroić na małe kwadraciki, nakładać farsz, zlepiać uszka. Gotować ok. 3 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 20.10.2011 14:07
pycha
KasiaK90 07.10.2011 11:42
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak