Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpańska zupa z orzechów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 30 gram
mąka pszenna 30 gram
jaja 4 sztuki
mleko 0,5 szklanki
bulion 3 szklanki
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpańska zupa z orzechów

Orzechy zemleć. Jeśli nie są całkiem miałkie, to dotłuc w moździerzu. Dodać mąkę, sól i gałkę. Kolejno dodawać jajka ubijając przez cały czas trzepaczką, potem mleko. Na koniec wlać rosół. Zupę powolutku podgrzewać ubijając trzepaczką. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak