Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto pod sernik babci Zosi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 15 dag
margaryna 20 dag
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka zwykła 15 dag
mąka ziemniaczana 15 dag
ser
ser biały 1 kg
jaja 10 sztuk
cukier 35 dag
margaryna 1 kostka
budyń śmietankowy 1 sztuka
mąka 1 łyżka
spirytus 1 kieliszek
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pod sernik babci Zosi

CIASTO: Margarynę utrzeć, dodać cukier, żółtka, obie mąki z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę ubitą z białek. Dać na brytfannę.
MASA: margarynę, cukier i żółtka utrzeć, dodać ser, budyń, spirytus, rodzynki i mąkę. Dalej ucierać a na koniec dodać ubitą pianę z białek. Dać na ciasto. Upiec w 180 st. Posypać pudrem upieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela7 09.08.2011 07:11
dobre
iwa643 04.08.2011 06:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak