Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa z czarnymi pożeczkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
cukier 1 szkl
majonez 150 ml
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat rumowy pół łyzeczki
pożeczki czarne 1 szklanka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa z czarnymi pożeczkami

Białka ubijamy na sztywno.Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż piana będzie sztywna i lśniąca. Następnie dodajemy rozkłucone żółtka i delikatnie mieszamy. Wsypujemy przesiane maki z proszkiem do pieczenia i dodajemy stopniowo majonez.Delikatnie mieszamy aby ciasto nie opadło. Na koniec wlewamy aromat i lekko opruszone mąką pożeczki.

Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po upieczeniu i przestudzeniu posypujemy wierzch cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pacia 25.11.2011 08:05
ciekawe połączenie w cieście:)
Margo1 19.09.2011 17:04
świetna
cukiereczek 03.09.2011 09:05
wspaniała
cukiereczek 05.08.2011 17:17
Dokładnie PYCHOTKA
aguus 29.07.2011 00:24
Ale pychota!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak