Puchar brzoskwiniowo - lodowy

Puchar brzoskwiniowo - lodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwiń w syropie

    1 puszka
  • śmietany kremowej

    1 szklanka
  • utartej, gorzkiej czekolady

    1 łyżka
  • wina

    100 ml
  • mąki ziemniaczanej

    1 łyżeczka
  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • lody

    8 kulek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odsączone brzoskwinie ułożyć w szerokich pucharkach stroną przecietą do góry.
Przygotowanie sosu: do soku, odsączonego z brzoskwiń, dodać wino, zagotować, połączyc z mąką ziemniaczaną, rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować i trzymać na ogniu przez minutę, by mąka straciła smak surowizny. Sos doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem, odstawić do przechłodzenia.
Przed podaniem deseru ubić smietanę. Owoce polać zimnym sosem, do wgłębień po pestkach włożyć lodowe kulki, całość przybrać śmietaną i posypać utartą czekoladą.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika192

04.03.2011 14:55
mniam :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat