Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane filety z nadzieniem serowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 szt
mozzarella starta pół szklanki
pieczarki 2 sztuki
szczypiorek pół pęczka
suszone pomidory 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane filety z nadzieniem serowym

Filet delikatnie rozkrajamy,tak aby powstał jeden,duzy płat.Lekko rozbijamy. Opruszamy przyprawami z każdej strony. Od środka posypujemy suszonymi pomidorami. Pieczarki płuczemy i kroimy w plasterki.Obsmażamy na masełku. Na rozłożony filet wykładamy drobno posiekany szczypiorek i wzdłuż układamy pieczaki.Całość zasypujemy startym serem. Ciasno zwijamy. Kładziemy na ciepły ruszt i grillujemy .Obracamy często aby nie spalić mięsa tylko ładnie upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 05.08.2011 17:19
Doskonałe
Misiek1 30.07.2011 13:35
Filety bardzo apetyczne...
pacpaw 28.07.2011 22:15
na sam widok ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak