Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy na kwaśno z szybkowaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
grzyby suszone 2 sztuki
sok z kiszonej kapusty 1 szklanka
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy na kwaśno z szybkowaru

Mięso pokroić na niewielkie kawałki, namoczone na noc grzyby pokroić na paski, jedno i drugie włożyć do szybkowaru, zalać sokiem z kapusty rozcieńczonym wodą z moczenia grzybów, posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru włożyć utartą na tarce do jarzyn cebulę, podprawić mąką rozmieszaną z małą ilością wody, dodać pieprz i chwilę pogotować.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak