Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z pietruszką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 30 gram
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
oliwa 6 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
borowiki 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z pietruszką

Dokładnie oczyszczone, umyte i odsączone grzyby pokroić na cienkie plasterki. Oliwę, masło i posiekany czosnek silnie rozgrzać w rondlu, dodać grzyby, posolić, popieprzyć i dusić. Po 15 minutach dołożyć posiekaną natkę pietruszki i dusić jeszcze 5 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak