Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort omletowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 l
jajko 2 szt
mąka tortowa 20 dag
olej 4 łyżki
jogurt 100 ml
twaróg 50 dag
wędzony boczek 15 dag
Kukurydza z Puszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz dom smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tort omletowy

1. Do mleka wbij jajka, dodaj mąkę, i szczyptę soli. Wymieszaj na gładkie ciasto i odstaw na 10 min. Na rozgrzanym oleju usmaż cienkie omleciki. Paprykę oczyść i pokrój w drobną kostkę. W kosteczkę pokrój też boczek i zrumień go na patelni. Twaróg utrzyj na puszystą masę z jogurtem.
2. Masę twarogową wymieszaj z papryką, dobrze wystudzonym boczkiem oraz osączoną kukurydzą. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
3. Omleciki posmaruj porcjami farszu i ułóż je jeden na drugim. Torcik udekoruj ziołami i kolorowymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 18.11.2013 00:02
szkoda,ze nie ma zdjęcia,na pewno apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak