Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 50 dag
twaróg 20 dag
mąka pszenna 3 łyżki
rodzynki 1 łyżka
migdały 1 łyżka
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z rodzynkami

1. Wątróbkę umyj, bardzo dokładnie osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w ukośne plastry o grubości ok 1,5 cm. Obficie posyp pieprzem i oprósz mąką. Sparz rodzynki i migdały. Mocno rozgrzej olej na patelni, zrumień na nim wątróbkę ( z obu stron). Przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp rodzynkami oraz obranymi ze skórki migdałami.
2. Wstaw do piekarnika i zapiekaj 10 min w temp 200 stopni.
3. Następnie wyjmij, wątróbkę posól. posyp twarogiem przetartym przez sito. Zapiekaj jeszcze 6 min. Podawaj np z ziemniakami z koperkiem i sałatą warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 26.10.2013 19:58
smaczne danie
Norgiusz 23.05.2012 07:27
na pewno smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak