Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pilaw z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso dobiowe 45 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 2 szt
rodzynki 4 łyżki
ryż 15 dag
bulion drobiowy 2 szklanki
kurkuma 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pilaw z kurczaka

Mięso pokrój w kostkę, obsmaż na oleju na dużej patelni. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj, dodaj do mięsa, smaż razem kilka minut. Włóż oczyszczone i pokrojone na kawałki papryki, opłukane rodzynki oraz ryż. Smaż wszystko, mieszając aż ryż będzie szklisty. Całość zalej bulionem, dodaj sól, pieprz, kurkumę i goździki do smaku. Duś na małym ogniu około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 28.12.2012 12:56
Pycha :)
ronald88 06.02.2012 13:30
super
Mariusz10 14.10.2011 19:00
smaczne danie
MAR3STA 14.10.2011 18:53
fajne
MAŁY 06.09.2011 10:43
pysznie
Edyta31 25.08.2011 22:14
Ciekawe :)
ben-ka 29.07.2011 09:22
robię pilaw bo lubię:)tylko,garnek zawijam w papier a następni w koc i nie gotuję tak długo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak