Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura czereśniowo- malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
maliny świeże 30 dag
cukier żelujący 1/2 kg
rabarbar 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura czereśniowo- malinowa

Umyte czereśnie należy wydrylować. Maliny myjemy i kroimy na kawałki. Wszystkich owoców na tą ilość cukru powinno być około 1,5 kg. Owoce przekładamy do garnka. Mieszamy z cukrem żelującym. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 5 minut. Gorącą konfiturą napełniamy słoiczki. Zamykamy i odstawiamy do góry nogami na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:22
Smaczna taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak