Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane muszle makaronowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszle 300 g
mięso mielone z indyka 1 kg
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
mozarella plastry 10 szt.
jajko 1 szt.
oregano 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane muszle makaronowe

Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy do smaku pieprzem, oregano, chilli. Czosnek przeciskamy, dodajemy do mięsa. Mieszamy. Dodajemy jedno jajko, dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem.

Makaron nadziewamy mięsem. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy plastrami sera. Pieczemy w 180 stopniach ok. 45 minut.

Układamy muszle na talerzu, serwujemy ciepłe.

z 1 kg mięsa nadziejemy ok. 45 muszli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.11.2011 09:35
mniam!
monika154 26.09.2011 13:13
pycha
Beatris 26.08.2011 22:15
Zjadłabym kilka takich muszelek. Z pewnością są bardzo smaczne.
aguus 30.07.2011 13:46
Super propozycja z makaronem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak