Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z boczku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szkl
czosnek 1 ząbek
sól do posypania
pieprz do posypania
majeranek
ketchup 2 łyżki
boczek 2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z boczku

Boczek myjemy i lekko rozbijamy.Nacieramy solą i majerankiem.Mięso mielone łączymy z tartą bułką,jajkiem i przyprawami.Dodajemy do masy roztarty ząbek czosnku i starannie mieszamy.

Płat boczkusmarujemy masą mięsną.Rolujemy i ciasno obwiązujemy grubą bawełnianą nitką.Roladę nacieramy solą i pieprzem.

Obsmażamy na patelni z każdej strony.Smarujemy ketchupem i posypujemy majerankiem.Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godzinyw temp.190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.04.2012 11:00
bardzo dobra
cukiereczek 07.08.2011 08:08
jeszcze nie robiłam ale widać że warto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak