Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 400 g
bulion drobiowy 1 litr
marchewka ugotowana 4 szt.
sól, pieprz 1 szt.
rozmaryn 1 op.
cebula 1 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z makaronem

Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przełożyć do miski, przyprawić sola, pieprzem, papryką i rozmarynem. Odstawić do lodówki na około 1-2 godziny. Marchewkę pokroić na kawałki. Rozgrzać tłuszcz w garnku, zeszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać mięso i obsmażyć na złoto. Następnie dolać bulion i dusić do miękkości. Do sosu dodać odrobinę śmietany (ja używam kremówki) i zagęścić odrobiną mąki ziemniaczanej. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 29.01.2012 17:06
apetycznie wygl?da:)
smakoszek 02.11.2011 07:09
świetny
AGNIESZKA144 12.09.2011 21:02
pyszne
Seba 06.08.2011 08:33
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak