Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio z ananasa z miętowym sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas świeży 1 sztuka
śmietana 12% 1/2 szklanki
brązowy cukier 1 łyżka
mięta świeża 20 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z ananasa z miętowym sosem

Ananasa obrać ze skórki, wyciąć twardy rdzeń, pokroić w plasterki i ułożyć na talerzu. Śmietanę zmiksować z cukrem, miętą i dżemem. Sosem polać plastry ananasa. Wstawić do lodówki na ok.1 godzinę. Podawać schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 16.01.2014 19:05
Fajny ten deser, podoba mi się.
Alex_M 21.10.2013 10:14
fajny pomysł! :)
Grazyna0211 25.04.2012 11:42
super pomysł na owocowy deser coś innego
Jolanta_P-S 28.07.2011 20:46
ciekawe
Weronika_eM 28.07.2011 20:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak