Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w pikantnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do posypania
pieprz do posypania
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
tymianek 1 szczypta
oregano 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szkl
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
jajko 1 szt
mąka 4-5 łyżek
filet z dorsza 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w pikantnej panierce

Filety kroimy w kawałki.Każdy kawałek ryby opruszamy solą,pieprzem,słodką papryką i ziołami.Odstawiamy na godzinkę.Obtaczamy rybę w mące,rozkłuconym jajku i tartej bułce wymieszanej z pokruszonymi płatkami,szczyptą pieprzu cayenne i słodką papryką.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.08.2011 08:10
ciekawa panierka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak