Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3/4 szkl
mleko 1/2 szkl
jajko 2 szt
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
wiśnie 30 dag
olej 2 łyżki
sól wg uznania
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z wiśniami

1. Jajka miksuję z mlekiem, cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dosypuję mąkę, mieszam i odstawiam na 20 min do lodówki.
2. W tym czasie przygotowuję wiśnie: myję, osuszam i usuwam z nich pestki. Wyjmuję ciasto z lodówki, dodaję wiśnie i delikatnie mieszam.
3. Na rozgrzanym oleju smażę z cista 8 rumianych placuszków. Przed podaniem posypuję je cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.10.2013 14:14
z wisienkami też bardzo lubimy :)
jeta72 03.02.2013 14:51
smaczne :-)
Ada-Gaba 03.01.2013 11:25
super przepis
pycia9 18.12.2012 15:09
Wysmienity przepis
halina17 28.07.2011 15:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak