Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier żelujący 1 kg
Goździki całe Prymat 2 szt.
truskawki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Truskawki myjemy, usuwamy z nich szypułki i osączamy na sitku. Następnie kroimy je w małe kawałki. Dokładnie mieszamy je z cukrem. Doprowadzamy do wrzenia, ciągle trzeba mieszać żeby się nie przypaliła. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Wtedy dodajemy goździki. Mieszamy. Gorącą konfiturę przekładamy do wcześniej wyparzonych słoików. Zamykamy. Ustawiamy do góry dnem na kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:17
Swojski najlepszy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak