Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 50 dag
cebula 1 szt
bulion 3 szklanki
masło 2 łyzki
śmietana 22% 3 łyzki
żółtko jajek 2 szt
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z cebulą

W garnku zagotowac bulion, wrzucić posiekaną cebulę zeszklona na oleju, groszek i gotwać aż zmieknie. następnie dodac masło, potem zmiksować. Przyprawić do smaku. Zdjąc z ognia i zaciagnać roztrzepanymi zółtkami ze smietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak