Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne kule

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 200 g
cebula czerwona 1 szt
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne kule

8 jaj ugotowanych
200 g twarogu
1 czerwona cebula
1/2 pęczka szczypiorku
4 łyżki rzeżuchy
1 łyżeczka chrzanu
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
4 szczypty Fit up do twarożków, jajek i kefirów

Ugotowane jaka obrać i opłukać.
Za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę jajka i przetrzeć przez nią twaróg.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę.
Do tego dodać rzeżuchę, posiekany szczypiorek, chrzan i majonez oraz przyprawy do smaku.
Wszystko wymieszać i formować kule wielkości piłki do tenisa lub według swojego uznania.
Udekorować listkami sałaty, plasterkami rzodkiewki i rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.09.2014 18:14
super propozycja na śniadanie
eli_555 20.09.2011 23:02
pycha
Katarzyna/kate1980 02.08.2011 21:51
super pomysł
Iwusia 30.07.2011 22:38
super :)
Agnieszka_B 28.07.2011 23:17
Prezentują się baaardzo apetycznie:)
pawel6 28.07.2011 10:29
Efekt końcowy - zachwycający:)
SmacznaPyza 28.07.2011 10:29
fajne na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak