Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka pszenna 3/5 szkl
cukier 3/4 szkl
drożdże 4 dag
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 op
margaryna 1/2 kostki
twaróg 25 dag
Morela 30 dag
jajko 1 szt
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki serowe

1. Drożdże pokrusz, utrzyj z 1 łyżeczka cukru i 4 łyżkami letniego mleka. Odstaw w ciepłe miejsce. Margarynę rozpuść i ostudź.
2. Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, jajka, resztę cukru, cukier waniliowy, zaczyn drożdżowy i pozostałe letnie mleko. Wyrób gładkie ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce na 40 min.
3. Twaróg utrzyj z 1 szkl cukru pudru i cukrem waniliowym. Morele umyj, osusz, wypestkuj i podziel na cząstki.
4. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm, wykrój z niego 24 kółka. Na każde połóż porcję masy twarogowej i cząstkę moreli. Dokładnie sklej, posmaruj margaryna, ułóż sklejeniem do dołu i zostaw na 15 min. Piecz 30 min w temp 180 stopni na złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 15.05.2014 23:00
smakowite bułeczki
Krystyna32 20.01.2014 06:10
pyszne bułeczki
ppaulina 29.12.2013 16:53
pyszna :)))
IwonaKa 25.08.2013 00:07
świetny przepis
JOANNA16 05.06.2013 22:16
pyszności))))
MagdaXXX 31.03.2013 19:59
piękne bułeczki
Aleksandraa 06.02.2013 21:20
świetne bułeczki
pierniczkowo 02.09.2012 18:02
chętnie zjadłabym taką bułeczkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak