Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki meksykanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 4 łyżki
czosnek 1\\2 główki
chili 1.5 łyżeczka
olej 8 łyżek
Zalewa:
cukier 60 dag
ocet 1.5 szklanki
ogórki 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki meksykanki

Ogórki pokroić na słupki, zasypać solą i odstawić na 3-4 godz .
Po tym czasie odlać wodę,dodać chili,posiekany czosnek i olej,wymieszać i odstawić na kolejne 2 godz .Po tym czasie zalać gorącą zalewą z cukru i octu,odstawić na 12 godz,po tym czasie przełożyć do wyparzonych słoików,zalać powstałym płynem ,zakręcić i już nie gotować .
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.11.2012 09:34
ciekawa propozycja
ziutula
ziutula 29.07.2011 07:40
ciekawy sposób na weki ogórkowe
Emilia22 28.07.2011 09:19
super
halinka1011 28.07.2011 08:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak