Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikle w sosie musztardowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki około 1 kg
woda 1 l
ocet 1 szklanka
sól 2 łyżki
cukier 1/2 kg
musztarda 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: pikle w sosie musztardowym

Obrane ogórki kroimy w niezbyt cienkie paski. Układamy je w słoikach. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Należy zalewę zagotować, a następnie wystudzić. Gotową zalewamy ogórki. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy każdy około 3 minuty od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.09.2013 21:19
Robię tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak