Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki obiadowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 70 dag
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
ocet 3 krople

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki obiadowe

Buraczki gotujemy w skórkach, dodając do gotowania kminek. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i trzemy na grubych oczkach. Doprawiamy solą, cukrem i odrobina octu (uważamy, żeby nie przesadzic z octem, bo buraczkię będa niedobre). Przed podaniem schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak