Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty i buraków

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
kapusta biała 2 kg
cebula 40 dag
Zalewa:
woda 1 szklanka
olej pół szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 10 dag
sól 2 łyżki
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty i buraków

ZALEWA: Wszystkie składniki włożyć do jednego garnka i zagotować.
Buraki ugotować na pół miękko, zetrzeć na grubej tarce. Kapustę poszatkować i ugotować. Cebulę pokroić i zagotować. Wszystko razem wymieszać. Kłaść do słoików, zlać zalewą i pasteryzować 30 minut. Włożyć do spiżarki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak