Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1,5 kg
masło 1 kostka
cukier puder 40 dag
jajko 10 sztuk
mąka ziemniaczana 1 łyżka
grysik 7 dag
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec

Ser zmielić dwa razy. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo po jednym żółtku i ucierać. Następnie dodać ser, mąkę ziemniaczaną, ubitą pianę z białek, grysik i rodzynki i ucierać ok. 20 minut. Wszystko dać do brytfanny, wysmarowanej masłem i piec w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak