Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 300 g
masło 1 łyżka
mąka 1\\2 łyżki
ser żółty 50 g
żółtko jajek 2
tłuszcz
sól
pieprz
czosnek
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane

Ziemniaki najpierw obieramy a potem specjalną łyżką wydrążamy same środki pozostawiając same grube ścianki, zalewamy wrzątkiem posolić i gotować 10 minut. wyjąc i posypać przyprawami , szpinak sparzyć odcedzić i posiekać tasakiem , rozgrzewamy masło dodać do masła mąkę , zasmażyć nie rumieniąc wymieszać ze szpinakiem , chwilkę poddusić połączyć z żółtkami i doprawić do smaku , następnie napełniamy ziemniaki polewamy tłuszczem posypujemy serem startym i pieczemy już dalej w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 18.06.2012 22:22
ekstra :)
Anna152 26.10.2011 08:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak