Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dkg
suszone śliwki kalifornijskie 10 dkg
jabłka 2 szt
natka pietruszki
sól
cukier
pieprz
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z suszonymi śliwkami

Kapustę poszatkować, wrzucić na wrzątek, jak sie przekręci odcedzić i przelać lodowatą wodą.Osączyć. jabłka zetrzeć, śliwki pokroić drobno. Wymieszać z kapustą. Skropic sokiem z cytryny, dodać natkę pietruszki. Doprawic solą, pieprzem i cukrem do smaku. Wymieszać z oliwą.
Doskonała jako dodatek do duszonego mięsa i kaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak