Masa bakaliowa

Masa bakaliowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki migdałowe

    100 g
  • orzechy włoskie

    200 g
  • rodzynki

    200 g
  • masło

    250 g
  • żółtka

    5 szt
  • cukier puder

    5 łyżek
  • wódka

    250 ml
  • ananas z puszki

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rodzynki, pokrojone orzechy i migdały zalać wódka na kilka godzin, aby dobrze namiękły. Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem na jednolity krem, dodać bakalie i pokrojony w kostkę ananas. Wszystko delikatnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

03.01.2012 08:32
super

pigila

30.06.2011 19:13
super

pigila

30.06.2011 19:12
super

Emilia22

27.09.2010 11:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat