Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa bakaliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 100 g
orzechy włoskie 200 g
rodzynki 200 g
masło 250 g
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 5 łyżek
wódka 250 ml
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa bakaliowa

Rodzynki, pokrojone orzechy i migdały zalać wódka na kilka godzin, aby dobrze namiękły. Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z masłem na jednolity krem, dodać bakalie i pokrojony w kostkę ananas. Wszystko delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.01.2012 08:32
super
pigila
pigila 30.06.2011 19:13
super
pigila
pigila 30.06.2011 19:12
super
Emilia22 27.09.2010 11:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak