Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
margaryna 250 g
smietana 18% 6 łyżek
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Margarynę siekamy z mąką, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto. Schładzamy w lodówce. Następnie 3/4 ciasta rozwałkować, wyłożyć tortownicę, następnie rozłożyć jabłka. Wierzch przykryć pozostałym ciastem. Jabłecznik piec 50 min. w 170*C. Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 27.07.2011 18:17
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak