Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Romana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
jajko 4 szt
śmietana 30% 400 ml
jogurt naturalny 400 ml
galaretka czerwona 2 op
galaretka zielona 1 op
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Romana

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Stopniowo dodawać żółtka i mąkę, delikatnie wymieszać. Biszkopt upiec w dużej tortownicy przez 30 minut. Śmietanę wymieszać z jogurtem i galaretką zieloną rozpuszczoną i ostudzoną w szklance wody. Do masy śmietanowo-jogurtowej wrzucić pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Na nasączony biszkopt wylać lekko tężejącą masę śmietanowo-jogurtową. Ciasto wstawić do lodówki aby stężało. Po śtężeniu masy wylać na wierzch rozpuszczone lekko tężejące czerwone galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak