Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pieczone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
smalec 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pieczone

Udka przeciąć na poł lub w całości w zależności od wielkości planowanej porcji.
Dobrze natrzeć przyprawą do kurczaka.
Piec w blaszce lub naczyniu żaroodpornym wysmarowanym smalcem. Ułożyć udka. Na wierzch położyć reszte smalcu. Przykryć i dusić do miękkości. Przed końcem pieczenia zdjąć wierzch by się zarumieniły. Można podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 31.10.2012 20:23
apetyczne
Botwinka 27.09.2012 22:52
lubię
Botwinka 27.09.2012 22:51
lubię
Katarzyna59 25.08.2012 15:09
extra
agnieszka214 23.07.2012 07:14
apetyczne
Izabela28 23.05.2012 10:15
smaczne:)
Anna152 16.01.2012 17:28
mniam
Anna152 16.01.2012 17:28
mniam
Marzena34 08.01.2012 13:51
pyszne
agata1722
agata1722 08.12.2011 17:24
mniam mniam
Ewelina47 01.08.2011 09:35
mój tradycyjny obiad jak nie mam ochoty na gotowanie
mirosława4 28.07.2011 22:36
super zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak