Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta Faggoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory koktajlowe (czerwone) 4 sztuki
czosnek 1 ząbek
boczek 10 dkg
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
papryczka chilli suszona 2 sztuki
olej do smażenia
woda 2 szklanki
natka pietruszki do smaku
mieszanka drobnego makaronu 400 g
biała fasola 2 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta Faggoli

Boczek kroimy w kostkę, czosnek siekamy, pomidorki kroimy na pół i wszystko razem wrzucamy na patelnię do podsmażenia z odrobiną oleju. Po obsmażeniu przekładamy do garnka, dodajemy fasolę (razem z wodą w której była) i podlewamy 2 szklankami wody. Gdy zacznie się gotować dodajemy papryczki chilli, natkę pietruszki (w razie potrzeby dosypujemy pieprz i sól) a następnie dosypujemy makaron i gotujemy aż będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak