Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pychotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

NA POLEWĘ:
masło 1/3 kostki
cukier 1/2 szk
kakao 2 łyżki
woda 2 łyżki
NA MASĘ:
mleko 1 l
kasza manna 1i1/3 szk
cukier 1 szk
cukier waniliowy 1 op
kakao 4 łyżki
margaryna 1 kostka
herbatniki 4-6 paczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pychotka

Składniki na polewę roztapiamy na małym gazie.

Układamy na dnie blach jedną warstwę ciastek.

Gotujemy masę: W garnku zagotowujemy mleko z margaryną, cukrami i kakao, od czasu do czasu mieszając, gdy się zagotuje wsypujemy kaszę i cały czas mieszamy aby nie powstały z kaszy grudki. Gotujemy około 5 minut i cały czas mieszamy. Gorącą masę wykładamy na ciastka, równo rozsmarowujemy, przykrywamy warstwą herbatników i zalewamy polewą. Posypujemy niewielką ilością wiórków kokosowych ( jeśli ktoś lubi wiórki to śmiało może posypać obficie ) lub posypką do ciasta.

Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia a potem na godzinkę do lodówki. PYCHOTKĘ KROIMY MIĘDZY CIASTKAMI.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 28.12.2011 13:55
oj pychotka i łatwo się robi
ZEWA 28.12.2011 13:55
oj pychotka i łatwo się robi
cukiereczek 28.12.2011 06:43
Pychotka to Pychotka
madagaskar 13.02.2011 21:23
pyszne
wedith1 01.11.2010 09:39
Pychotka:)
Sarenka 31.08.2010 23:05
Mniam, pysznosci!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak