Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz żołądkowo-pieczarkowy.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków drobiowych 0,5 kg
pieczarek 0,5 kg
cebule 2
pomidor 1 duży
papryka 1
koncentrat pomidorowy 1 mały
kostka mięsna
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz żołądkowo-pieczarkowy.

Żoładki gotujemy w wodzie z kucharkiem, wyjmujemy gdy są miękkie i kroimy w paski lub kostkę. Pieczarki smażymy na odrobinie oleju pod przykryciem. Następnie dodajemy cebulę, paprykę, a na koniec pomidora. Podlewamy wodą i dodajemy kostkę mięsną. Gotujemy do miękkości, a na koniec dajemy małą puszeczkę koncentratu pomidorowego i przyprawiamy. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.02.2012 08:31
coś dla mojego męża
Mirka-Ludomila 25.08.2011 09:02
dobre
agnieszka137 01.08.2011 23:34
smaczny:)
pacpaw 01.08.2011 20:39
lubię :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak