Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny gyros

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka drobiowe 4 szt
ogórki konserwowe 6-8 szt
cebula 2-3 szt
przyprawa gyros 2 op
kukurydza w puszce 1 puszka
kapusta pekińska 1/2 kg
majonez 8 łyżek
ketchup 8 łyżek
jajko ugotowane na twardo 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gyros

Udka trybujemy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Gdy są miękkie dodajemy przyprawę do gyrosa i chwilę smażymy. Ugotowane jajka, ogórki konserwowe i cebulę kroimy w kostkę. Kapustę pekińską szatkujemy. Gdy mięso lekko przestygnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez i ketchup. Odstawiamy na ok 1 godzinę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak