Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z kurkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 4 plastry
kurki 30 dag
cebula 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
śmietana 3/4 szkl
koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z kurkami

1. Kurki oczyść, opłucz, większe sztuki pokrój. Cebule obierz, posiekaj. Wrzuć na rozgrzane masło, usmaż na szklisto. Dodaj grzyby. Duś 12 min, mieszając.
2. Mięso lekko rozbij, przypraw sola i pieprzem, oprósz łyżka mąki. Usmaż na złoty kolor ok 8 min na oleju. Przełóż na talerz, trzymaj w cieple.
3. Kurki zasyp resztą mąki, zasmaż. Wlej śmietanę, przypraw, podgrzewaj 4 min. Wsyp koperek. Sosem polej eskalopki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.07.2013 06:45
szkoda, że nie ma zdjęcia
ben-ka 21.07.2013 18:59
przepis na czasie,kurek w lesie moc.
melonik 14.06.2012 09:19
super
melonik 14.06.2012 09:19
super
Krystyna32 27.07.2011 17:40
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak