Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 4 plastry
ser mozarella 15 dag
pomidor 2 szt
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 4 gałazki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z nadzieniem

1. Ser oraz pomidory pokrój na 8 plastrów. Bazylię opłucz, listki poodrywaj od gałązek. Mięso lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem.
2. Na każdym plastrze mięsa połóż po 2 plasterki sera i pomidora oraz kilka listków bazylii. Złóż na pół i zepnij kopertki wykałaczkami.
3. Na rozgrzana oliwę wrzuć na pół min obrany ząbek czosnku, wyjmij. Na oliwę włóż steki, smaż je po 3 min z każdej strony. Podawaj np z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.06.2013 09:59
Świetne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak