Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa zupa krem z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
margaryna 3 łyżki
śmietana 30% 4 łyżki
mąka 3 łyżki
curry 1 łyżka
migdały 3 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa zupa krem z migdałami

Włoszczyznę oczyścić i pokroić. Margarynę roztopić, dodać curry, mąkę i warzywa. Dusić pod przykryciem. Dodać przygotowany wcześniej rosół warzywny i gotować wszystko 10 min. Wyjąć kilka jarzyn, resztę zmiksować, dodać śmietanę i podgrzewać 1 min. Podać z pozostałymi warzywami i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak