Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 0,5 kg
cebulka 2 sztuki
ocet 1/3 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Śledzie moczymy w zimnej wodzie około godziny. kroimy na kawałki. Cebulkę kroimy w piórka lub w kostkę. Do słoika wkładamy porcjami śledzie, posypujemy cebulką. Wkładamy listek , ziele. Tak postepujemy do końca układając wszytsko warstwami. Zalewamy occetem. Uzupełniamy chlodną pzregotowaną wodą. I na wierzchu polewamy olejem. gotowe po 2 h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 02.03.2012 07:47
robię podobnie
Jodaj 13.02.2012 12:19
uwielbiam :)
Katarzyna/kate1980 26.08.2011 21:43
ciekawy przepis
Ewelina47 28.07.2011 09:19
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak