Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie kurkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 40 dkg
kurki 30 dkg
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
masło 2 łyżki
kostki mięsne 2 sztuki
woda 1,5 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie kurkowym

Mięso pokroić w cienkie, niewielkie plasterki, każdy rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, podsmażyć na oleju. Kurki umyć, dowolnie pokroić, usmażyć je na maśle razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać je do mięsa, wrzucić kostki mięsne i posypać przyprawą. Zalać wodą, zagotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną, zagęścić tym sos. W razie potrzeby doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.12.2013 23:44
Pyszne bitki w takim sosiku.
Weronika_eM 09.09.2011 22:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak