Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec ziemniaczany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
żółtko jajek 3 sztuki
białko 3 sztuki
sól 1 szczypta
mleko 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec ziemniaczany

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać żółtka, sól, mleko i ostrożnie wymieszać ze sztywno ubitą pianą. Blachę wysmarować i wyciskać przez szprycę masę ziemniaczaną jak na ślimaczki. Piec w temp. 200 st. przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 18.03.2012 10:56
Bardzo dobre
tomek18 06.09.2011 21:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak