Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada orzechowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 sztuka
kakao 4 łyżkii
mleko 1/3 szklanki
margaryna pół kostki
mleko w proszku 25 dag
orzechy 18 sztuk
spirytus 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada orzechowa

Mleko, cukier, cukier wanilinowy i kakao zagotować. Margarynę roztopić. Do zagotowanej masy dodać troszkę spirytusu, pozostałe składniki (mleko w proszku, margaryna, orzechy) dobrze wymieszać i wkładać do foremek i włożyć do lodówki. Chłodzić przynajmniej dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak