Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodzio kurczak

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 pałeczek
sól do posypania
pieprz do posypania
miód 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodzio kurczak

Udka z kurczaka płuczemy w wodzie.Osuszamy papierowym ręcznikiem.Oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
Do woka wlewamy 2-3 łyżki oleju i wkładamy udka.Przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu.Od czasu do czasu lekko mieszamy.Mniej więcej w połowie duszenia ,tak około po 30 minutach,wlewamy do duszącego się mięsa miód rozpuszczony w szklace ciepłej wody.Delikatnie mieszamy aby ładnie się rozprowadził.Przykrywamy pokrywką i dusimy aż mięso będzie miękkie.Pod wpływem miodu mięso z kurczaka nabierze wyjątkowej barwy i cudownego słodkiego posmaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.08.2011 08:32
Kurczak jest miodzio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak